چرا متعادل کردن مزاج اهمیت دارد؟

اصطلاح تعدیل مزاج یا اصلاح آن، فواید زیادی روی سلامت زندگی انسان دارد. ابتدا باید مزاج خود را تشخیص دهید که در بالا به انواع آن اشاره کردیم. 

پس از شناخت باید بدانید که تعدیل مزاج باید با گذشت زمان اتفاق افتد و فرد نیز اراده و تلاش خوبی برای آن نشان دهد. منظورمان از اعتدال این است که مزاج فرد در یکی از دسته‌های سرد، گرم، مرطوب و خشک قرار نگیرد یعنی هر 4 عنصر بالا به نسبت کاملا برابر در این فرد دیده شوند.

گرچه باید اشاره کنیم این حالت بسیار ایده‌آل است ولی دلیل نمی‌شود برای رسیدن به آن تلاش نکنید. اما برای رسیدن به این تعادل در طب سنتی به چه نکاتی باید دقت کرد؟ 


13 نکته برای رسیدن به تعادل مزاج

علاوه بر شناخت طبع سرد و گرم مواد خوراکی که مواد غذایی را برایتان در بالا فهرست کردیم، توصیه می‌کنیم نکات زیر را نادیده نگیرید:

  1. غذاهای با طبع گرم و سرد را به ترتیب در طول روز و شب زیاد مصرف نکنید.
  2. روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید. (افراد با مزاج خشک بیشتر باید آب بنوشند)
  3. تا نیم ساعت پیش و پس از غذا آب ننوشید.
  4. شب به حمام نروید.
  5. خواب شبانه به اندازه کافی داشته باشید.
  6. افرادی که دارای مزاج گرم و مرطوب هستند، باید مصرف مواد غذایی شیرین را کاهش دهند.
  7. افرادی که دارای مزاج گرم و خشک هستند باید از مصرف ادویه و نمک زیاد خودداری کنند.
  8. افراد دارای مزاج سرد و مرطوب باید با احتیاط از لبنیات، آب و مرکبات استفاده کند.  
  9. از عرقیات مصلح مزاج طبق نظر پزشک طب سنتی استفاده کنید.

10) روزانه به اندازه کافی فعالیت کنید و صبح زود از خواب بیدار شوید.